Bäst museum i Stockholm


Flest och några av de bästa museum i Sverige hittar du såklart i Stockholm. För vissa är museum ett tråkigt tidsfördriv, men ju mer man tar sig tid och sätter sig in i detaljerna som presenteras på de olika utställningarna, ju mer lär man sig.

Vi har listat de allra bästa och största muséumen i huvudstaden, så att du vet vad du ska göra på ditt nästa besök i storstan. Här kommer topplistan...


1. ABBA The Museum

Världssensationen ABBA har såklart ett eget museum över sin fantastiska resa. Kom till museet i Stockholm och upplev musiken, kläderna, glamouren och bli nostalgisk över fyra svenska musiker som tog världen med storm.

Rösta Läs mer

2. Naturhistoriska riksmuseet

Namnet gör inte detta museum rättvisa. Under ett och samma tak samlas här allt inom naturvetenskaplig forskning och historia. Allt från insektssamlingar till utomjordiska meteoriter har visats upp här, på stockholmsmuseet du inte får missa!

Rösta Läs mer

3. Polismuseet

Lär dig allt om hur polisens arbete sett ut genom tiderna och provsitt i en riktig polisbil. Inte ett av de största museumen, men väl värt ett besök för alla som någon gång haft en dröm om att bli snut. Gratis entré upp till 19 år.

Rösta Läs mer

4. Medelhavsmuseet

Museum i Stockholm med oerhört rik samling på artefakter och samlingar från medelhavet och mellanöstern. Oavsett om du älskar konst, historia eller exotiska platser är det ett magiskt museum. Fri entré för alla.

Rösta Läs mer

5. Postmuseum

Lekfullt museum om ett av våra viktigaste statliga företag Posten, numera PostNord. Filatelist eller nyfiken barn spelar ingen roll, alla kan uppskatta detta museum i Stockholm om kommunikation.

Rösta Läs mer

6. Spårvägsmuseet

Spårvagnarna effektiviserade stadskärnans persontransporter, minska utsläpp av hemska dieselavgaser. Välkända SL står för detta välfyllda museum om viktiga transporter inom stadsområden.

Rösta Läs mer

7. Moderna Museet

Konstmuseumet i Stockholm med oerhört vackra, unika och fascinerande dyra konstföremål och tavlor. Centralt läge ett stenkast från slottet hittar du denna utvecklande museiupplevelse.

Rösta Läs mer

8. Etnografiska museet

Att lära sig av andra kulturer är en av stöttepelarna som Sverige bygger på. På etnografiska kan du se utställningar om fjärran kulturer av alla de slag, med sina unika levnadssätt och traditioner.

Rösta Läs mer

9. Sjöhistoriska museet

Har du en fascination av dåtidens sjöfart och Sveriges tid som stormakt, så är det sjöhistoria du skall besöka. Fartyg av alla de storlekar trängs på denna maffiga utställning.

Rösta Läs mer

Lägg till ett förslag