Bästa streamingtjänsterna 2021


Tiden då man tog sig man ur huse för att besöka en videobutik är numera ett minne blott. All världens film och serier kan streamas direkt från ett internetuttag i väggen och skickas trådlöst mellan hemmets enheter. Om inte det är framtiden, så säg!

År 2021 är antalet streamingtjänster överväldigande och då merparten kostar pengar får man välja sina favoriter med omsorg. Här listar vi de allra största och mest populära streamingtjänsterna för den svenska marknaden...


1. Netflix

En av de allra första och största tjänsterna, som även producerar sitt eget unika material och har ett utbud som passar alla i familjen.

Rösta Läs mer

2. YouTube

Ursprungligen en uppladdningstjänst där gemene man kunde ladda upp sina roliga videor, men som med sina nya premiumtjänster rör sig alltmer mot en riktig streamingtjänst med betalinnehåll.

Rösta Läs mer

3. Disney+

Disney har de flesta vuxit upp med, vilka har stora titlar som lejonkungen eller skönheten och odjuret. Men streamingtjänsten har i själva verket så mycket mer, även dokumentärer och vuxenfilmer.

Rösta Läs mer

4. SVT Play

Vår kära public service kanal SVT har naturligtvis även en streamingwebbplats där man kan se en stor mängd serier, filmer och program helt utan kostnad (om man bortser från all skatt man betalar för det).

Rösta Läs mer

5. Cmore

Troligtvis den tjänst som är bäst just på sport och idrott som golf eller Champions League, men givetvis även har ett brett utbud av film och serier. Dyrare än många andra tjänster, men kvalitet kan kosta.

Rösta Läs mer

6. Viaplay

Både klassiker och pinfärska filmer och serier finns att tillgå på denna mycket breda tjänst väl anpassad till den svenska marknaden. Samma bolag erbjuder även gratistjänsten Viafree med begränsat utbud.

Rösta Läs mer

7. UR Play

Ännu en gratistjänst i vår public service. Undervisande program och barnprogram som gör oss alla lite smartare och snällare mot våra medmänniskor.

Rösta Läs mer

8. Telia Play

En av de mindre kända eller välanvända tjänsterna, som går att prenumerera på även om du inte är kund hos Telia. Stort fokus på serier, men även en del film varav många är svenskproducerade.

Rösta Läs mer

9. Mubi

Litet utbud med väl utvalda filmer för den riktiga cineasten som vill gå in på djupet med sin filmkunskap. Kvalitetsfilmer och konstfilmer som osannolikt skulle leta sig in på de stora streamingtjänsterna.

Rösta Läs mer

10. Viddla

Kostnadsfri streamingtjänst som drivs av biblioteken, där man "lånar" filmer på sitt vanliga lånekort. Mycket hög kvalitet på filmerna som är noga handplockade av sveriges bibliotekarier.

Rösta Läs mer

11. Cineasterna

Precis som Viddla är detta en gratistjänst för lån av film på ditt bibliotekskort. Här strömmar sevärd film från hela världen, för landets bibliotek och deras låntagare.

Rösta Läs mer

12. CuriosityStream

Sisådär 15 miljoner användare trängs på denna dokumentärfilmsdatabas på engelska. Slipa upp dina engelskakunskaper och upptäck världen omkring dig.

Rösta Läs mer

13. HBO Nordic

Hundratals av de bästa serierna, inklusive Game of Thrones finns på denna webbplats som även har en hel del film. Aning ogillat gränssnitt men superbt innehåll.

Rösta Läs mer

14. Comhem Play

En uppstickare som gillas av många och där man just nu kan få första året helt gratis. Obegränsad streaming och innehåll samt layout som starkt har inspirerats av Netflix.

Rösta Läs mer

15. Apple TV+

Samlingtjänst som erbjuder hyrfilm och sakta men säkert arbetar för att ta fram sitt eget unika material. Gratis provperiod erbjuds, så testa innan du bestämmer dig.

Rösta Läs mer

16. TV4 Play

Vår tids största svenska TV-kanal har såklart en streamingtjänst, för dig som inte kan eller vill se program på utsatta tider. Har du missat ett avsnitt kan du enkelt ta igen det online.

Rösta Läs mer

17. Discovery+

Discovery är ju mest kända för sina realityserier och dokumentärer, men erbjuder faktiskt mycket mer än dokusåpor på sin trevliga streamingtjänst.

Rösta Läs mer

18. Amazon Prime

Det ökända amerikanska storföretaget Amazon har efter lång väntan nu tagit sin streamingtjänst till Sverige, som med resurserna bakom sig säkert kommer att erbjuda ett enormt varierande utbud.

Rösta Läs mer

Lägg till ett förslag