Mest populära och besökta turiststäderna i världen


Svenskar älskar att resa runt i världen och uppleva god mat och spännande kulturer. Med dagens snabba flygtransporter kan man ta sig i stort sett vart som helst, men några är trots allt absoluta favoriter bland svenska resenärer. Vilken är din favoritstad?


1. Seoul - Sydkorea

Med över 10 miljoner turister om året så är Seoul en riktig favorit med i stort sett allt man kan önska sig från exotisk asiatisk mat, världens mest moderna skyskrapor eller enkla båtturer på floden.

Rösta

2. Bangkok - Thailand

Huvudstaden i Thailand, svenskarnas asiatiska favoritresemål nummer ett. Här blandas traditionella tempel med modern kapitalism. Med liten budget och mycket tid, kan du uppleva enormt mycket i denna metropol. Men det finns mörka bakgator, så se till att ha en bra guidebok med dig.

Rösta

3. Barcelona - Spanien

Svenskarna är förälskade i Spaniens livliga kultur och prisvärda sangria. Längst upp på listan är Barcelona i norra Spanien, som man snabbt kan nå med flyg och transporteras till värme och sprudlande storstad.

Rösta

4. Tokyo - Japan

Huvudstaden i Japan är såklart också det en favorit. Definitivt inte en av de billigaste resmålen, men väl värt varenda krona. Upplev äkta sushi eller vandra längst traditionella gator och njut av körsbärsträdens blomning. Om du inte drömmer om ett besök hit, så undrar vi om du verkligen har alla indianer i kanoten...

Rösta

5. Istanbul - Turkiet

Orientens pärla Istanbul är känt för sina bazarer, moskéer och traditionella turkiska bad med massage. Är du ett historiefreak eller arkitektfantast så finns här mer att se än du hinner med på flera månader, så kom till Turkiet och upplev en helt annan värld.

Rösta

6. Kuala Lumpur - Malaysia

En sprudlande stad mitt i asien och som även har en mycket låg prisnivå jämfört med andra delar av asien. Kuala Lumpur är dess stolthet som har några av världens högsta byggnader (Petronas Towers t.ex.) och är det perfekta stoppet om du älskar moderna stadslinjer och ändlös shopping, men se upp för piratkopior.

Rösta

7. New York - USA

Den mest ikoniska och äldsta storstaden med kända skyskrapor och gator som alla känner igen från våra favoritfilmer och serier. Trots snabb stadsutveckling har den kvar sin äldre stil och karaktär och lockar turister från precis hela världen.

Rösta

8. Dubai - Förenade arabemiraten

En av arabvärldens mest framgångsrika städer, som tekniskt sett uppstått ur ingenting mitt i öknen. Allt tack vare oljepengar, som skapat denna ultramoderna oas. Staden erbjuder allt från vintersport inomhus till lyxshopping och världens högsta byggnad.

Rösta

9. Paris - Frankrike

Kärlekens absoluta huvudstad som är lika känd för pittoreska småkrogar till sitt enorma eiffeltorn. Gillar du konst, mat i världsklass eller bara ett klubbliv som från en annan planet då är det Paris du skall besöka.

Rösta

10. London - Storbritannien

En stad som är så välkänd att den knappt ens behöver en presentation. Här finns precis allt man kan önska sig i en omgivning som ser ut att ha stannat på 1800-talet. Ta dig snabbt runt mellan sevärdheterna med tunnelbanan eller röda dubbeldäckare, och avsluta dagen med en äkta "fish and chips".

Rösta

11. Stockholm - Sverige

Just det. Vi får inte glömma vår egen fantastiska huvudstad, som är väl känd runtom i världen. Stadshuset med sin blå hall där den årliga Nobelmiddagen går av stapeln eller vackra gamla stan där tiden har stannat.

Rösta

12. Las Vegas - USA

Storspelarnas mekka mitt i en stekande öken. Syndernas stad, men även hem åt miljontals människor. Upplev gärna de enorma hotellkomplexen och dygnetruntöppna casinona, men ge dig gärna ut på omvägar.

Rösta

13. Amsterdam - Nederländerna

Bohemisk är en term som nästan myntades för Amsterdam. Färgglatt, kursivt och alldeles fantastiskt. En stad som bäst upplevs på cykel eller till fots och där stress och pretentiöst semestrande ersätts med carpe diem.

Rösta

14. Sydney - Australien

En av de mest avlägsna storstäderna, som trots detta till stor del är väldigt likt vår egen kultur. Men med den främsta skillnaden att australiensare är några av världens gladaste och trevligaste individerna, och att de även har några av världens mest kända stränder skadar inte heller.

Rösta

Lägg till ett förslag