Bästa restaurangen i Växjö


Växjö har ett exceptionellt brett och bra restaurangutbud med både michelinstjärnor och smaker från världens alla hörn. Med sitt centrala läge ligger Växjö inom ett perfekt upptagningsområde och har därför blivit ett nav för kulinariska matupplevelser, kanske en anledning till att där årligen anordnas en matmässa med tiotusentals besökare.


1. Izakaya Station

En livfull restaurang med sann japansk streetfood som är mycket populär. Japanska plockrätter som med fördel intas med en god öl och äts med händerna, även om ätpinnar givetvis finns att tillgå. Kom gärna i tid, då borden ofta blir fullsatta.

Rösta Läs mer

2. Grilleriet

En restaurang med genuint goda burgare som expanderat och numera finns på tre olika platser, även i Jönköping. Lika populärt till lunch som helgfirandet.

Rösta Läs mer

3. Massimo

Så italienskt det kan bli, utan att behöva åka till Italien. Restaurang mitt i centrum med pizzor och mat för den som uppskattar sann kvalitet och inte nöjer sig med husets röda utan uppskattar ett bredd utbud.

Rösta Läs mer

4. Umami Monkey

Unika hamburgare för den som tröttnat på de vanliga snabbmatskedjorna, inhyst i en mysig källarlokal mitt på storgatan. Spännande smaker och ingredienser som uppskattas av lokalbefolkningen till lunch men även kan avnjutas framåt kvällen.

Rösta Läs mer

5. Restaurang Skai

Växjös allra högst belägna restaurang, i det nybyggda huset Icon. Serverar mat som är tänkt att delas på och som gärna sköljs ner med en elegant drink eller två.

Rösta Läs mer

6. Umami grill

Växjös allra första churrascariarestaurang med både kött, fisk och vegetariska rätter. Rykande färsk mat som serveras direkt från grillen och fortsätter komma tills du säger stopp. Troligtvis den mest exotiska inredningen av alla restauranger du någonsin besökt.

Rösta Läs mer

7. PM & Vänner

Något så fantastiskt som en michelinkrog mitt i centrala Växjö. Starkt fokus på småländsk och lokal gastronomi med modern twist och absolut högsta kvalitet. Exklusivt och pretentiöst för den som gärna tar på sig finkavajen inför middagen.

Rösta Läs mer

8. Ett Kvarter

Liten restaurang och bar på stadsdelen Söder ett stenkast från centrum, med enkla men oerhört vällagade rätter av bra råvaror. Väl värt ett besök för dig som besökt alla de större och stökiga restaurangerna i centrum.

Rösta Läs mer

Lägg till ett förslag