Vackraste stränderna i Sverige


Med de senaste årens utveckling med pandemier och oroligheter i världen så är det alltfler som vill upptäcka vårt avlånga land istället för utlandsresor. Det finns oerhört många vackra stränder och platser även här som är väl värda ett besök.

Vissa av sveriges stränder kan utan tvekan mäta sig med rivierans eller medelhavet, även om badtemperaturerna inte riktigt är av samma klass. Vi har scannat igenom internets mörkaste gränder på jakt efter de riktiga pärlorna. Vilken är din favoritstrand? Här kommer listan.


1. Skrea strand - Falkenberg, Halland

På västkusten finns det oerhört många stränder, varav Skrea är en av de finaste. Allt som man kan önska sig av en fin badstrand, långgrunt och med ljus finkornig sand. Här finns även en sanslöst lång badbrygga, på hela 248 meter!

Rösta Läs mer

2. Tofta strand - Gotland

En livlig strand som är populär bland både gamla och unga. Barnfamiljerna samsas med de mer äventyrslustna SUParna, vindsurfare och volleybollutövarna.

Rösta Läs mer

3. Böda - Öland

Utan diskussion en av de främsta stränderna i Sverige, som är milslång, bred och så vit att man kan tro den är anlagd. Med de enormt kända och stora campingarna i direkt anslutning, så finns allt man kan tänka sig oavsett om man bara vill sola eller hitta på aktiviteter.

Rösta Läs mer

4. Pite havsbad - Norrbotten

För de som hellre semestrar i norr, så är Pite en oslagbar klassiker. Numera väl utbyggd med äventyrsbad, hotell och spa utöver den klassiska fina, svenska stranden. Långgrunt och vackert, är det ett perfekt stopp.

Rösta Läs mer

Lägg till ett förslag